Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Νέα κυκλοφορία Αγγελική Γιαννοπούλου Λέξεις στο Φως Από τις επώδυνες ματαιώσεις στη βεβαιότητα της ελπίδας Ωδή στο μεγαλείο της Ζωής! εκδόσεις Αρμός



Νέα κυκλοφορία

Αγγελική Γιαννοπούλου

Λέξεις στο Φως

Από τις επώδυνες ματαιώσεις στη βεβαιότητα της ελπίδας

Ωδή στο μεγαλείο της Ζωής!
εκδόσεις Αρμός




 (από το Δελτίο Τύπου)
Λέξεις στο φως. Λέξεις με προσανατολισμό το φως, τη ζωή, την εσωτερική χαρά που είναι αποτέλεσμα του προσωπικού αγώνα.
Κείμενα που διασαλπίζουν  τη δύναμη και την ομορφιά της ζωής με τρόπο σεμνό, απτό και εύληπτο σε μια εποχή με πεσιμιστική τάση, που υποδαυλίζονται αποδομιστικές διαθέσεις στην κοινωνία που επιδεικνύουν την εναντιότητα των περιστάσεων, αποδέχονται τη φαυλότητα, ιεροποιούν το μίσος, διατρανώνουν το θυμό, νομιμοποιούν την ασχήμια και οδηγούν στην εξασθένιση κάθε ιδανικού.
'Ένας πρωτότυπος διάλογος -με διαλογικούς εταίρους τα ίδια τα κείμενα- ξετυλίγεται προσδιορίζοντας το έρεισμα στον αναγνώστη ώστε να ευαισθητοποιήσει τη βούλησή του. Η αμοιβαία σύγκλησή τους λειτουργεί ως μια ιστορία -βιωματική- όπου ο αναγνώστης  μπορεί να ανιχνεύει  τον εαυτό του, να τον ανακαλύψει ή να θέσει ερωτήματα που η απάντηση δίδεται μόνο με την απόφασή του ν΄ αλλάξει εκείνος -εκείνο- που μέχρι χθες του φαινόταν αδύνατο.
Βηματισμοί στη ζωή, λοιπόν, βηματισμοί μικροί ή μεγαλύτεροι από και προς την ομορφιά της ζωής.
Θέση λόγου παίρνουν στη συνέχεια οι βηματισμοί στο χρόνο. Κάθε ηλιοβασίλεμα και μια ανατολή. Κάθε χειμώνας και μια άνοιξη. Κάθε σταύρωση και μια ανάσταση.
Κατακλείδα οι προσωπικές αναμνήσεις. Μικρά στιγμιότυπα που έδωσαν  νόημα στην ύπαρξη, έκτισαν τη βάση για μια πορεία προσανατολισμένη στο ιλαρό φως  της αγάπης για τον εαυτό και το συνάνθρωπο κοινωνώντας το ανεκτίμητο δώρο της ζωής.




Η Αγγελική Γιαννοπούλου γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε ελληνική φιλολογία, ψυχολογία και ιστορία της τέχνης. Εργάστηκε ως καθηγήτρια φιλόλογος. Άρθρα της, δοκίμια, ποιήματα και διηγήματα έχουν δημοσιευτεί σε ιστοσελίδες: Homo Universalis, Thessaloniki Art and Culture, Fractal, Με ανοιχτά βιβλία, AlfaVita. Είναι παντρεμένη και έχει τρεις γιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου