Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

«Λογοτεχνική φράση της χρονιάς» Περιοδικό  Literature.gr


«Λογοτεχνική φράση της χρονιάς»

Περιοδικό  Literature.grΟ θεσμός των λογοτεχνικών βραβείων με την επωνυμία «Λογοτεχνική Φράση της χρονιάς» (The Literature.gr Phrase of the Year Prize) θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο 2015 από το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr.

To Literature.gr υλοποιεί αυτόν τον θεσμό στοχεύoντας στην αναζήτηση τρόπων για την προώθηση της λογοτεχνίας καθώς και την ανάπτυξη, διάδοση και προβολή των ελληνικών γραμμάτων μέσα από το έργο των σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών αλλά και τη γνωριμία του αναγνωστικού κοινού με τη νεωτερική σκέψη των ξένων λογοτεχνών.

Καθώς η λογοτεχνία κατείχε πάντα μια εξέχουσα θέση στο χώρο του πολιτισμού και από κάθε λογοτεχνικό βιβλίο υπάρχει, ενίοτε, κάποια φράση που μπορεί αυθύπαρκτα να σταθεί και να εντυπωθεί στον αναγνώστη, ώστε να κινητοποιήσει νέες πνευματικές δυνάμεις, ο σκοπός της θέσπισης αυτού του Βραβείου είναι η προώθηση αποφθεγματικών ρήσεων, όσων εξακολουθούν αυτόνομα να σηματοδοτούν την κινητοποίηση αυτή  και μετά το τέλος της αναγνωστικής διαδικασίας.

Τα Βραβεία απονέμονται στον λογοτέχνη του οποίου η αυτόνομη φράση αντανακλά αυτό ακριβώς το πνεύμα και προωθεί την ποιοτική αναγνωστική εμπειρία.

Στο πλαίσιο αυτό: 

Το Βραβείο «Literature.gr Ελληνική Λογοτεχνική Φράση της Χρονιάς» απονέμεται στον έλληνα λογοτέχνη που μια φράση από το πόνημά του προτάθηκε και διακρίθηκε.

Το Βραβείο «Literature.gr Ξένη Λογοτεχνική Φράση της Χρονιάς» απονέμεται στον  ξένο λογοτέχνη που μια φράση από το πόνημά του ξεχώρισε και διακρίθηκε.Για το 2016

Το  «Literature.gr Βραβείο Ελληνικής Λογοτεχνικής Φράσης της Χρονιάς 2016» απονέμεται στον κ. Μιχάλη Μοδινό.  Η τιμώμενη αυτόνομη φράση «Η μακρόχρονη συνήθεια του να ζεις σε κάνει ανίκανο να αντιμετωπίσεις τον θάνατο» είναι από το βιβλίο του με τίτλο «Εκουατόρια», Εκδόσεις Καστανιώτη.
Το «Literature.gr Βραβείο Ξένης Λογοτεχνικής Φράσης της Χρονιάς 2016»  απονέμεται στον κ. Άντονυ Μάρρα.  Η τιμώμενη αυτόνομη φράση «Με ποια προσευχή ο τελευταίος άνθρωπος δεν πεθαίνει μόνος;» είναι από το βιβλίο του με τίτλο «Ο τσάρος της αγάπης και της τέκνο»,  σε μετάφραση Αχιλλέα Κυριακίδη, Εκδόσεις Ίκαρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου