Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017


Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 
στο Πνευματικό κέντρο "Γιάννης Ρίτσος", 
Δημαρχείου 17 και Κουντουριώτου, 
στο Αιγάλεω.





Πού πρέπει να αναζητηθούν τα κοινά σημεία δύο ποιητριών; Στις αφορμές του ποιητικού τους λόγου; Στον τρόπο που εκφέρεται αυτός ο λόγος; Ίσως στη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και οι δύο την ποίηση; Ίσως ακόμη στον τρόπο που προσεγγίζουν τον αναγνώστη τους; Το πιθανότερο σε όλα αυτά. 
Μαζί μας η Κατερίνα – Αγγελάκη Ρουκ, η σημαντικότερη Ελληνίδα ποιήτρια, και η Πόπη Αρωνιάδα, μια νεότερη ποιητική φωνή, που με την τέταρτη ήδη συλλογή της καταξιώνεται στο ποιητικό τοπίο, σε μια κοινή παρουσίαση με αφορμή τις πρόσφατες λογοτεχνικές τους καταθέσεις: "Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι" της Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουκ, από τις εκδόσεις Καστανιώτη και "Ουλές" της Πόπης Αρωνιάδα, από τις εκδόσεις Ροδάκιο.


Μια βραδιά ποίησης τόσο όμορφη! Την απολαύσαμε όλοι. Στο πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Γιάννης Ρίτσος». Προς τιμήν της σημαντικότερης ελληνίδας ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουκ και της Πόπης Αρωνιάδα, μιας καταξιωμένης φωνής πλέον στο ποιητικό τοπίο. Μια βραδιά λόγου και μουσικής, με έξοχες απαγγελίες από την ηθοποιό Μαρία Λεμεσού και τον ποιητή Χάρη Μελιτά, με την Αλίκη Ζωγράφου να συνοδεύει με το ακορντεόν της την εξαιρετική της φωνή. Με εκλεκτές παρουσίες στο ακροατήριο, τοπικοί δημοτικοί παράγοντες, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, εκπαιδευτικοί, ποιητές. Όλοι εκεί. Σε μια άψογα διοργανωμένη εκδήλωση από την Αγγελική Αποστολοπούλου που είχε και την αρχική ιδέα. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά αλλά και τη μεγάλη τιμή που μου έγινε να μιλήσω για αυτές τις δύο ποιητικές παρουσίες, να βρεθώ ανάμεσα σε τόσο εκλεκτούς ανθρώπους και φίλους. Από τις στιγμές που δεν ξεχνάς εύκολα. 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου