Πέμπτη 13 Απριλίου 2017




Οι «μικρές εκδόσεις» σας καλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Διώνης Δημητριάδου Λέξεις Απόκρημνες – Precipitous Words. Μία ιδιαίτερη δίγλωσση έκδοση, τα πρωτότυπα Ελληνικά ποιήματα της Διώνης Δημητριάδου και οι Αγγλικές μεταφράσεις τους από τον Robert Crist και τη Δέσποινα Λαλά – Crist.

Αθήνα, 24 Απριλίου 2017, 8:00 μ.μ., στη μουσική σκηνή-bar-restaurant «1002 νύχτες», Καραϊσκάκη 10, στου Ψυρρή (150 μέτρα από τον σταθμό Μοναστηράκι, τηλ. 2103317293).

Την παρουσίαση θα κάνουν η Βασιλική Κρυσταλλίδου, φιλόλογος, ο Χάρης Μελιτάς, αρχιτέκτων, ποιητής, η Μαριάννα Παπουτσοπούλου, συγγραφέας, μεταφράστρια.

Μαζί μας θα είναι η Διώνη Δημητριάδου, βέβαια, αλλά και οι Robert Crist και Δέσποινα Λαλά – Crist.

Τη βραδιά θα κοσμήσει μουσικά, ως πιανίστας σε αυτήν την περίπτωση, ο και συγγραφέας Δημήτρης Φαρής.



Η Διώνη Δημητριάδου είναι μια ποιήτρια σε αναζήτηση της ανανέωσης – μιας ανανέωσης του οράματός μας για τον κόσμο, της ικανότητάς μας να συλλαμβάνουμε ιδέες, συναισθήματα και αξίες. Είναι μια ποιήτρια του νου και της καρδιάς, που αγωνίζεται για μια αυθεντικά εννοημένη εμπειρία. Έτσι ασκείται σε μια ποίηση που φανερώνει την ίδια τη ρίζα της λέξης ποιητής – αυτός που δημιουργεί από την αρχή γλώσσα και ιδέες ή, όπως η ίδια το θέτει στο «Μόνον Έτσι», σε παραλληλισμό με τον Derrida, αυτός που αρθρώνει το ανείπωτο. Σύμφωνα με αυτά, δημιουργεί μια αναζωογονημένη οπτική σε έναν κόσμο παγιδευμένο σε καθορισμένες αξίες, συμπεριφορές, τακτικές και προοπτικές.
Robert Crist (Ρόμπερτ Κριστ)

                                                                                                                       



Η Διώνη Δημητριάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα. Αξιοποίησε τις σπουδές της σε ιστορία και αρχαιολογία διδάσκοντας σε δημόσια λύκεια. Γράφει ποιήματα αλλά και πεζά (λογοτεχνικά και δοκιμιακά) και ασχολείται με τα γραπτά των άλλων κάνοντας επιμέλειες εκδόσεων και δημοσιεύοντας άρθρα κριτικής λογοτεχνίας. Συμμετείχε στη συντακτική ομάδα του περιοδικού Η εν λόγω τέχνη από το 1999 ως το 2004. Έχει εκδώσει πέντε βιβλία και έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις, ενώ ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου