Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Λέσχη Ανάγνωσης 

της Δημοτικής Βιβλιοθήκης 

της Αγίας Παρασκευής




Χθες, στις 6 Απριλίου 2017, πραγματοποιήσαμε στη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Αγίας Παρασκευής, την 6η συνάντησή μας. Μαζί μας ήταν ο συγγραφέας Γιώργος Μητάς με τον οποίο συζητήσαμε τη νουβέλα του «Το Σπίτι» (εκδόσεις Κίχλη). Θέματα γύρω από τη γραφή (από την πλευρά του συγγραφέα, του αναγνώστη αλλά και από την πλευρά της ίδιας της γραφής) προκάλεσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση των μελών μας με τον συγγραφέα, μια ανταλλαγή απόψεων απολύτως εποικοδομητική, όπως πιστεύουμε, για όλους.

Και εδώ η γνώμη του ίδιου του συγγραφέα, που μας τιμά ιδιαίτερα:


«Η ΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ», ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Μια ωραία συνάντηση, με ανθρώπους που ήρθαν να συζητήσουν για το βιβλίο που είχαν διαβάσει, να μοιραστούν εντυπώσεις και σκέψεις, να ρωτήσουν τον συγγραφέα, να επικοινωνήσουν, να περάσουν καλά. Μια παρέα που «δένει» μέσα από τις συναντήσεις αυτές, και μεταδίδει την αίσθηση του ανήκειν στον καλεσμένο της. Μια παρέα ανοιχτή σε καινούργιους επισκέπτες που προσέρχονται με τους ίδιους σκοπούς. Ο χώρος, με θέα στο ατελιέ του Αλέκου Κοντόπουλου, αυθεντικός και φιλόξενος. Στον κάτω όροφο μια γοητευτική βιβλιοθήκη, έξω από τα παράθυρά της ένας άγριος κήπος.

Μια πολύ ωραία ιστορία, η Λέσχη Ανάγνωσης που έχετε ξεκινήσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η επόμενη συνάντηση είναι στις 11 Μαΐου 2017, στις 6 το απόγευμα, για να συζητήσουμε το μυθιστόρημα του Γιόζεφ Ροτ «Ιώβ – Η ιστορία ενός απλού ανθρώπου» (εκδόσεις Άγρα). Μαζί μας θα είναι ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, εξαιρετικός αναλυτής του «Ιώβ» («Υπό το φως του μυθιστορήματος», Πόλις).





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου