Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Στο Σπίτι της Κύπρου για τον Γιώργο Μολέσκη 17-12-2019 (φωτογραφίες)




Στο Σπίτι της Κύπρου  

την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

έγινε η παρουσίαση 

των έργων του Γιώργου Μολέσκη
"Κάθε Ιούλιο επιστρέφω"
και "Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι - Προεπαναστατικά ποιήματα"
εκδόσεις Βακχικόν
(φωτογραφίες)


Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 παρουσιάστηκαν στο Σπίτι της Κύπρου τα βιβλία του Γιώργου Μολέσκη «Κάθε Ιούλιο επιστρέφω» και «Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι. Προεπαναστατικά ποιήματα», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Για το αφήγημα «Κάθε Ιούλιο επιστρέφω» μίλησαν η ποιήτρια και βιβλιοκριτικός Διώνη Δημητριάδου και η φιλόλογος Μιχαήλα Καραμπίνη-Ιατρού ενώ αποσπάσματα διάβασε ο σκηνοθέτης, μέλος Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τάκης Τζαμαργιάς.
Στις σελίδες του βιβλίου «Κάθε Ιούλιο επιστρέφω» παρουσιάζονται πτυχές των δραματικών γεγονότων στην Κύπρο κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 1974 και οι διαχρονικές τους συνέπειες. Τα γεγονότα αυτά παρουσιάζονται μέσα από μνήμες και ιστορίες από τη ζωή του συγγραφέα, διανθισμένα με στοιχεία φαντασίας και μυθοπλασίας.
Το βιβλίο «Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι. Προεπαναστατικά ποιήματα» παρουσίασε ο συγγραφέας Παναγιώτης Μανιάτης και αποσπάσματα διάβασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θάνος Παπακωνσταντίνου.
Στο βιβλίο «Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι. Προεπαναστατικά ποιήματα» περιλαμβάνεται εκτεταμένη εισαγωγή για το έργο του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι και δημοσιεύονται οι μεταφράσεις τριών από τα πιο σημαντικά συνθετικά του ποιήματα, γραμμένα πριν από την επανάσταση του 1917: «Σύννεφο με παντελόνια», «Φλάουτο-Σπονδυλική», «Ο πόλεμος και η οικουμένη».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αντιφώνηση του Γιώργου Μολέσκη ο οποίος ευχαρίστησε θερμά το Σπίτι της Κύπρου και όλους όσοι συνέβαλαν στη πραγματοποίηση της παρουσίασης των βιβλίων του.

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά ο Τάκης Τζαμαργιάς, ο Παναγιώτης Μανιάτης, η Μιχαήλα Καραμπίνη-Ιατρού, ο Γιώργος Μολέσκης, η Διώνη Δημητριάδου και ο Θάνος Παπακωνσταντίνου






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου