Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Ο Renny Κrupinski στην επίσημη πρώτη του έργου του D’ Eon στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Αβδελιώτη




ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019-2020

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 
ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣ;




Με πολύ έντονη αίσθηση χαράς και τιμής 
αναγγέλλουμε την παρουσία του
Renny Krupinski 
διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένου συγγραφέα, σκηνοθέτη, ηθοποιού και σκηνοθέτη μαχών σε διεθνές θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση,
στις 22 Νοεμβρίου 2019 στις 19.30
στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, Σατωβριάνδου 36 
(πίσω από το Εθνικό Θέατρο)
Ο Renny Krupinski  θα παρευρεθεί στην παρουσίαση της έκδοσης της ελληνικής μετάφρασης του θεατρικού έργου του με τίτλο DEon που παρουσιάζεται στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ για δεύτερη φορά στον κόσμο. Η παρθενική παρουσίαση αυτού του έργου σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα έγινε το 2018 στο Μάντσεστερ, πόλη που ο ίδιος έχει επιλέξει να ζει. Εξελίχθηκε σε απόλυτο sold-out πριν καν ξεκινήσουν οι παραστάσεις , προσέλκυσε δημοσιογράφους των μεγαλύτερων εφημερίδων του Λονδίνου και όλης της Βρετανίας και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές.
Στην συνέχεια, ο Renny Κrupinski θα παρακολουθήσει 
την επίσημη πρώτη του έργου του
DEon στην Ελλάδα 
σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Αβδελιώτη
ενώ πριν και μετά την παράσταση θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου και θα συνομιλήσει με φίλους που θα παρευρεθούν.


                                                                                         

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ RENNY KRUPINSKY

Καλλιτεχνική προσωπικότητα σπάνιας πολυπραγμοσύνης και εμβέλειας, ένας γλυκύτατος και ταπεινός άνθρωπος  που για πρώτη φορά βλέπει έργο του σε Ελληνική θεατρική σκηνή και δηλώνει εξαιρετικά συγκινημένος γι αυτό. Διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος σκηνοθέτης μαχών, ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης και Κύριος οίδε τι άλλο ακόμη, αφού, ό,τι κι αν βάλει κανείς με το νου του γύρω από θέατρο, τηλεόραση και σινεμά, το έχει ήδη κάνει!  Πάντως, με διάφορες από τις πιο πάνω ιδιότητες έχει συνεργαστεί με την Royal Shakespeare Company, το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, το Shakespeares Globe, τα κρατικά θέατρα Σκωτίας, Μάντσεστερ, Σέφιλντ και Εδιμβούργου αλλά και με πολλές και σημαντικές διεθνείς θεατρικές σκηνές και σε πολλές διεθνείς πασίγνωστες κινηματογραφικές δουλειές. Κάποια στιγμή, η ζωή τον έφερε και στην Κεφαλονιά για την συνεργασία του στην ταινία Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι.
Εκτός του DEon, έχει γράψει θεατρικά έργα που έχουν αποσπάσει διάφορα βραβεία και διακρίσεις, όπως: Bare, Lady Macbeth Rewrites the Rulebook, The Alphabet Girl, A Dangerous Woman, The Bag Pixies. Έχει χορογραφήσει άπειρα επεισόδια τηλεοπτικών σειρών, έχει δανείσει την φωνή του σε άπειρους ήρωες κινουμένων σχεδίων ενώ ηθοποιοί έργων που έχει σκηνοθετήσει έχουν αποσπάσει πρώτα βραβεία σε γνωστά φεστιβάλ.



Ντ’ Εόν

του Renny Krupinski



(Πρώτη παρουσίαση συγγραφέα και έργου στην Ελλάδα)



Πρεμιέρα: Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στις 20.30

και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.30



Μετάφραση : Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου

Σκηνοθεσία: Ανδρονίκη Αβδελιώτη



Η ιστορία ενός ανθρώπου που έζησε τη μισή του ζωή ως άνδρας και την άλλη μισή ως γυναίκα…



Το 1769, ο Γάλλος διπλωμάτης Σαρλ Ντ’ Εόν ντε Μπωμόν, παρασημοφορημένος ήρωας του Πρωσικού πολέμου, βγήκε να περπατήσει στους δρόμους και να κατακτήσει την κοινωνία του Λονδίνου φορώντας φουστάνι. Για να είναι η γυναίκα που πάντα ήταν!

Η αληθινή, συγκλονιστική ιστορία του/της Σαρλ/Ζενεβιέβ Λουί Ωγκύστ Αντρέ Τιμοτέ Ντ’ Εόν ντε Μπωμόν, του ανθρώπου που διεκδίκησε κόντρα σε βασιλείς και κυβερνήσεις και επέβαλε το αυτονόητο δικαίωμά του να είναι απλά ο εαυτός του  ανεξάρτητα από το φύλο του και  έζησε την μισή του ζωή ως άντρας και την άλλη μισή ως γυναίκα.

Ο Renny Krupinski, εντελώς ξεχωριστή περίπτωση πολυπράγμονα καλλιτέχνη διεθνούς φήμης με έντονη παρουσία σε θέατρο, σινεμά και τηλεόραση, μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο στο παγκοσμίου φήμης και επιρροής Φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Ο Ντ’ Εόν του έχει ανέβει στην σκηνή, για πρώτη και μόνη φορά, το 2018, στην πατρίδα του το Μάντσεστερ, σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον Krupinski αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές και από τους πιο «δύσκολους» Λονδρέζους κριτικούς. Στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, το έργο θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά διεθνώς…

Συντελεστές της παράστασης

«Ντ’ Εόν» του Renny Krupinski

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου

Σκηνοθεσία: Ανδρονίκη Αβδελιώτη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελεάννα Παναγουλέα

Σκηνικά - κοστούμια: Νίκος Μαρμαροτούρης, Ανδρονίκη Αβδελιώτη

Πρωτότυπη Μουσική: Σπύρος Παπαθεοδώρου 

Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Κλωτσοτήρας 

Φωτογραφίες: Ναταλία Β. 

Ηθοποιοί: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Γογώνης, Ανδρέας Ζάκας, Γιάννης Ίτσιος, Αθηνά Μαυρομάτη, Σταμάτης Μπαντούνας, Δημήτρης Ξηρός, Ελεάννα Παναγουλέα, Βασίλης Σαμαριτάκης,  Ποπέτα Σούκου 



Στο πιάνο επί σκηνής ο Σπύρος Παπαθεοδώρου

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.30 από τις 9 Νοεμβρίου 2019

Διάρκεια 120΄

Τιμές εισιτηρίων: 14€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο), 5€ (ατέλεια)





ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια (πίσω από το Εθνικό Θέατρο Τσίλλερ)

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

Τηλεφωνικά στο 210-5242211 & Ηλεκτρονικά στο www.aggelonvima.gr και στο viva.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου